۰
چهارشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۴۳

چرا سوريه اكنون هدف فشارهاي خارجي قرار گرفته است؟

چرا سوريه اكنون هدف فشارهاي خارجي قرار گرفته است؟
 پايگاه خبري تحقيقاتي "دار بابل " در مقاله‌اي تحت عنوان « راهبرد مقاومت سوريه تغيير نخواهد كرد» به قلم دكتر "محمد صالح الهرماسي " متفكر و كارشناس امور سياسي و يكي از شخصيتهاي حزبي و سياسي تونس، به بررسي تحولات جاري در سوريه پرداخت.

* تفاوت ناآرامي‌هاي سوريه با انقلاب‌هاي مردمي در تونس و مصر

در ابتداي اين مقاله آمده است: ابتدا بايد فرق اساسي و آشكار موجود ميان تحولات سوريه با تونس و مصر را تبيين كرد.
 
اكثر مردم سوريه در يك عقيده و ايدئولوژي بزرگ با سران خود همراه و همسو هستند و هيچ اختلافي ندارند و همين امر موجب مي‌شود كه درگيري و جنگي در اين كشور رخ ندهد. 

اين ايدوئولوژي؛ آزادسازي سرزمين عربي و يكپارچه كردن آن و برقراري عدالت در آن است. 

نويسنده در ادامه تاكيد مي‌كند: البته بايد اعتراف كرد كه در سوريه اشتباهات و اقدامات منفي متعددي وجود دارد و ما اين را از "حافظ اسد " رهبر تاريخي عرب‌ها آموخته‌ايم كه در برابر اشتباهات سكوت نكنيم. اما بطور كلي اشتباه و فساد در هر جامعه‌اي هرچند پيشرفته وجود دارد. مهم مهار اين اشتباهات و عدم سكوت در قبال آن است.

* نقش عوامل خارجي در ناآرامي‌هاي سوريه

هرماسي مي‌نويسد: آنچه كه اكنون در سوريه در حال جريان است به اشتباهات و خطاهاي
موجود بر نمي‌گردد، بلكه دلايل آن كاملا خارجي و آشكار است.
 
سوريه بدليل موضعش عليه امپرياليسم و صهيونيسم و نيز حمايتش از مقاومت عربي هدف اين حملات و ناآرامي‌ها قرار گرفته است و برخي طرفها اين تنش‌ها را مديريت و تامين مالي مي‌كنند.

* انتقام‌كشي از سوريه بدليل عدم سازش با تل‌آويو

نويسنده مقاله اين‌گونه تحليل مي‌كند: كيسينجر در خاطرات خود يك جمله مشهور دارد كه مي‌گويد: «هيچ جنگي بدون مصر و هيچ صلحي بدون سوريه ممكن نيست». 

غربي‌ها مصر را از اين معادله خارج كردند و دستهايش را با كمپ‌ديويد بستند، تا به اين ترتيب جنگ ميان عربها و اسرائيل پايان يابد. 

اما عدم لغزش سوريه در طرح صلح صهيونيستي و تن دادن به شروط اسرائيلي موجب به وجود آمدن شكل جديدي از درگيري و مقابله با اسرائيل شد كه به "جريان مقاومت " معروف شد. 

درست به همين دليل در اين ميان با ابزارها و شيوه‌هاي مختلف بر سوريه فشار وارد آمد تا به امضاي صلح با اسرائيل تن دهد. اما دمشق به آن تن نداد و بر ضرورت مقاومت در قبال صهيونيست‌ها تاكيد كرد.
* دلخوشي طرفهاي خارجي به سراب عقب‌نشيني دمشق از مقاومت

نگارنده تاكيد مي‌كند: چه بسا كه صهيونيست‌ها و امپرياليست‌هاي آمريكايي و برخي امراي عرب معتقدند كه ايجاد ناآرامي
در سوريه و بزرگنمايي رسانه‌اي آن موجب خواهد شد كه سوريه تسليم شود و به سازش با اسرائيل تن دهد،اما اين محقق نشده و نخواهد شد. 

بسياري از تظاهرات‌كنندگان خودجوش كه براي تحقق مطالبات خود وارد خيابانها شده‌اند، تاكيد دارند كه از حسن نيت آنها سوء استفاده شده است و برخي طرفها از اين اقدام تظاهرات‌كنندگان براي تحقق مطالبات پست و ناچيز خود مبني بر سرنگون كردن نظام حاكم بر سوريه و از بين بردن سياست‌هاي ضد اشغالگري آن سوء استفاده مي‌كنند.
 
اين در حالي است كه [تظاهرات‌كنندگان] هيچ مشكلي با حمايت سوريه از مقاومت كه موجب شده دمشق به يكي از رهبران تاريخي مبارزه ملي عربي براي آزادسازي سرزمين عربي و وحدت امت اسلام تبديل شود، ندارند.

*دستاوردهاي پاسخ مثبت دمشق به مطالبات مشروع مردم سوريه

اين كارشناس امور سياسي در ادامه مي‌افزايد: به اعتقاد من اعتماد به نفس نظام حاكم سوريه هيچ‌گاه به اين معني نيست كه اين نظام احساس مي‌كند كه بر ملت خود استيلاء و سيطره دارد. 

بلكه عكس اين است و دولت به اصالت اين ملت و ملي‌گرايي و هوشياري عربي و مقاومت آنها تكيه دارد.چه بسا كه روزهاي آتي اين امر براي همه ثابت شود.
 
پاسخ دمشق به مطالبات مردم سوريه كاملا اصولي است و دستاوردهاي سياسي، اقتصادي و اجتماعي متعددي
براي آن خواهد داشت و موجب افزايش توانمندي‌هاي سوريه و تقويت مواضع آن در مقابله با طرح آمريكايي-اسرائيلي خواهد شد. 

طرحي كه به دنبال به زانو در آوردن امت عربي و در هم شكستن اراده مقاومت مردم و از بين بردن تمام آمال و آرزوهاي ملي و انقلابي امت عربي است.

* چرا سوريه اكنون هدف حملات خارجي قرار گرفته است؟

هرماسي با تشريح تحولات جاري در منطقه به اين سوال پاسخ مي‌دهد كه هدف اجراي اين طرح عليه دمشق در شرايط كنوني چيست و مي‌نويسد: طرحي كه امروز سوريه را هدف قرار داده است، بسيار سهمگين و بزرگ است و دليل آن اين است كه تحولات جاري اين بشارت را مي‌دهد كه مصر در حال بازگشت به جايگاه سابق خود در صف مبارزه عربي است. 

اين به آن معناست كه همسو شدن سوريه و مصر يك نتيجه مهم به همراه خواهد داشت و موجب خواهد شد كه رژيم صهيونيستي در يك چاله خطرناك و كشنده گرفتار آيد.
 
به همين دليل سوريه هدف قرار گرفته است تا اين قطب مقاومت از جبهه مبارزه عليه رژيم صهيونيستي خارج شود و اين جبهه مقاومت ديگر هيچگاه تكميل نشود.
 
اما فريادهاي امروز سوري‌ها در همه مناطق كشورشان اين پيام را به گوش همه مي‌رساند كه آنها جبهه مقاومت را تغيير نخواهند داد و به اندازه يك نوك سوزن نيز بر سر اين موضع خود چانه‌زني نخواهند كرد.

کد مطلب : ۷۱۱۳۵
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما