۰
سه شنبه ۱۳ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۲۵

هشدار علني پوتین به كاخ سفيد

هشدار علني پوتین به كاخ سفيد
"ولاديمير پوتين" رئيس‌جمهوري روسيه در مراسم رسمي به افتخار فارغ التحصيلان دانشگاههاي نظامي در کاخ کرملين تاکيد کرد که روسيه به هيچ کس اجازه نمي‌دهد که به «زبان زور» با اين کشور صحبت کند و به هر تهديدي پاسخ قاطع و مناسب خواهد داد.پوتين تصريح كرده است كه روسيه هرگز به کسي اجازه نداده و نخواهد داد که با اين کشور به «زبان زور» صحبت کند. وظيفه همه سازمان‌هاي نظامي کشور تضمين تامين امنيت، منافع و استقلال روسيه است و هر نوع تهديدي، حال مي‌خواهد منشاء آن از طرف هر کس که باشد، به‌طور قاطع و مناسب پاسخ داده خواهد شد.

پوتين با تاييد اينکه دولت روسيه همچنان به سياست تقويت تضمين اجتماعي نيروهاي مسلح کشور ادامه خواهد داد، تاكيد كرده است كه اين تضمين‌ها بايد به‌شکل کامل با مسئوليت سنگين و خطراتي که آنها در راه دفاع از کشور متحمل مي شوند، متناسب باشد. در همين راستا در سال 2012 حقوق نيروهاي نظامي کشور به ميزان دو برابر افزايش خواهد يافت.

اما موضع گيري هاي رئيس جمهور روسيه در قبال آمريكا به اين مسئله ختم نمي شود.پوتين تا كنون فرصتهايي كه اوباما در صدد ايجاد آن بوده را از وي سلب كرده است.اوباما سعي دارد از يك سو زبان تهديد آميز كاخ سفيد در برابر روسيه را حفظ كند و از سوي ديگر بتواند از مسكو در مجادلات بين المللي امتياز بگيرد.اما روسيه جديد نشان داده است كه چنين اجازه
اي را به اوباما نمي دهد.در ابتداي حضور دموكراتها در كاخ سفيد مقامات روسيه حساب ويژه اي بر روي حضور دموكراتها در قدرت باز كردند.اين روند در زمان رياست جمهوري مدودف شكلي غير عادي به خود گرفت اما در نهايت روسها مشاهده كردند كه تهديدات غرب عليه مسكو به قوت خود باقي مانده است .

اوباما در جريان نشست گروه بيست سعي كرد رضايت روسها را نسبت به خود جلب كند اما در اين راه نيز شكست خورد .واقعيت سخت براي اوباما اين است که پروژه احيا از همان آغاز با سيستم سياسي قاطع روسيه محکوم شد. در واقع سياست احياي اوباما بر دو اصل استوار شده بود که با رفتن ديميتري مدودف از قدرت و روي کار آمدن پوتين بر باد رفت.

مجله فارين پالسي با اشاره به ديدار سرد و بي روح اوباما و پوتين در حاشيه نشست "گروه 20" اعلام كرده است كه سوريه آخرين فرصت احياي روابط آمريکا با روسيه بود که پوتين اين فرصت را از اوباما گرفت.اين ديدار که در حاشيه اجلاس گروه 20 برگزار شد ديداري سرد و غير دوستانه بود و تصوير مغموم اوباما در اين ديدار عکس صفحه اول روزنامه "نيويورک تايمز" شد.

اين ديدار تلاش اوباما براي احياي روابط آمريکا و روسيه بود اما بشار اسد باعث از بين رفتن اين تلاشها و کشته شدن "پروژه احيا" شده است.اختلافات اين دو کشور در زمينه آنچه که درباره "بشار اسد" رخ داد آخرين فرصت براي احياي روابط روسيه و آمريکا را از بين برد.براساس
گزارش فارين پاليسي، در يک طيف وسيعي از مسائل، از حقوق بشر گرفته تا مسئله ايران و تماميت ارضي بعد از دوران شوروي سابق، رفتار روسيه همواره مانعي دربرابر سياست‌هاي آمريکا و متحدينش بوده است و پروژه احياي روابط با روسيه تنها به منزله عقب نشيني اوباما در مواجهه با پيشرفت‌هاي روسيه است.

آخرين درخواست کاخ سفيد از کرملين پياده کردن مدل يمن در مورد بشار اسد در سوريه است که انتظار مي‌رفت در کرملين مقبول افتد اما نشد. به عنوان مثال لاوروف در مصاحبه با راديو مسکو تاكيد كرد كه کنار گذاشته شدن بشار اسد از قدرت نشدني و غيرممکن است.از سوي ديگر، درحالي‌که پوتين از بازيگران خارجي به خاطر عدم حمايت از طرح کوفي عنان و تجهيز مخالفان بشار اسد حمايت مي‌کند، دولت پوتين به دنبال ارسال تسليحات نظامي به سوريه و تجهيز کردن بشار اسد است.مسئله بعدي به طرح مذاكرات تسليحاتي آمريكا و روسيه باز مي گردد.روسيه در اين خصوص نيز حاضر نيست امتيازي به طرف آمريكايي خود بدهد.به عبارت بهتر مقامات روسي همواره سعي دارند از دادن امتيازات تسليحاتي به آمريكا خودداري كنند زيرا نسبت به رويكرد تسليحاتي منفي كاخ سفيد در حياط خلوت خود پي برده اند."گريگوري بردنيکوف" نماينده امور خاص وزارت امور خارجه روسيه و نماينده اين کشور در شوراي حکام آژانس بين المللي انرژي اتمي اعلام کرده است که تا زماني که مقامات واشنگتن
مواضع خود در قبال سامانه دفاع ضد موشکي را تغيير نداده باشند، روسيه حاضر به از سرگيري مذاکرات با طرف آمريکايي براي ادامه روند کاهش تسليحات نخواهد بود.

به گفته وي، دولت آمريکا همچنان روي ضرورت مذاکره با روسيه در خصوص کاهش تسليحات، از جمله تسليحات غيرراهبردي و متمرکز اصرار مي‌ورزد. گذشته از اين، مقامات آمريکايي، از جمله "رز گته مولر" معاون اول وزير خارجه اين کشور در مسائل کنترل تسليحات و امنيت بين الملل اعلام کرده‌اند که در حال حاضر در حال فراهم سازي مقدمات لازم براي انجام مرحله به مرحله اين مذاکرات هستند. ولي موضع ما در اين خصوص چنين است: براي گام برداشتن به سمت جلو ابتدا لازم است تا توافقات به‌دست آمده (در چارچوب پيمان استارت-3) عملا تحقق پيدا کنند. براي از سرگيري مذاکرات آتي در اين رابطه بايد همه ابعاد مسائل مربوط به تسليحات راهبردي و قبل از هر چيز طرح‌هاي آمريکا براي استقرار سامانه‌هاي دفاع ضد موشکي در خاک اروپا در نظر گرفته شود. چگونه مي‌توان گامي به سمت جلو برداشت، اگر آمريکا تمايلي براي محدود کردن طرح سپر موشکي خود نداشته باشد؟

در هر صورت تقابل ميان مسكو و واشنگتن در دوران رياست جمهوري پوتين ادامه دارد.در اين خصوص مهم نيست كه اوباما بر سر قدرت باقي بماند يا فردي جمهوريخواه در كاخ سفيد به قدرت برسد زيرا كليت اين تقابل به قوت خود پابرجا خواهد بود .
کد مطلب : ۱۷۶۲۷۴
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
شب قدر غـرب آسـیا
۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
شمارش معکوس جنایت در رفح
۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
پیشنهاد ما